Nieuwsbrief nummer 25, april 2021
• Onze service in coronatijd
• Simone werkt bij Hello Carwash
• Op Vakantie? Bespreek het vooraf met ons
• Inkomen lager door corona? Vraag de TONK aan!
• Wist u dat… april 2021
• Zelfstandige en het coronavirus
• Vraag de schoolspullenpas aan!
• Geldzorgen? Wacht niet, zoek hulp!
• Problemen door toeslag kinderopvang
• Vind een baan in onze vacaturebank
• IJsselgemeenten gesloten
Hulp bij belastingaangifte

Tot 8 mei kunt u belastingaangifte doen. Dit kunt u natuurlijk zelf doen. Vindt u het invullen moeilijk? Vrijwilligers in uw woonplaats kunnen u gratis helpen.

Uitkering bij samenwonen

Woont u samen met iemand anders in een huis? Dan gaan wij ervan uit dat u samen het huishouden deelt. U krijgt dan samen 1 uitkering. De inkomsten en het vermogen (bijvoorbeeld spaargeld of auto’s) van u beiden tellen dan mee voor de uitkering.

Voorzieningenfonds Krimpen: ook voor volwassenen

Ook volwassenen kunnen in 2021 nog geld uit het voorzieningenfonds krijgen voor sport of hobby.

Nieuwe regels voor terugbetalen

Heeft u schulden? Dan moet u die terugbetalen. Maar u heeft ook geld nodig om van te leven.

Onze service in coronatijd

We willen u en onze medewerkers beschermen tegen corona. Dus: we doen de dingen zoveel mogelijk zonder persoonlijk contact. Onze balie is 2 dagen in de week op afspraak open. Wij werken zoveel mogelijk thuis. Afspraken hebben we per telefoon of videogesprek.

Simone werkt bij Hello Carwash

Met veel plezier werkt Simone als horecamedewerker bij Hello Carwash. Ze heeft leuk werk én contact met mensen. Dat geeft haar zelfvertrouwen. “Ik dacht altijd: wie gaat mij aannemen?”

Op Vakantie? Bespreek het vooraf met ons

Door corona is de kans groot dat ook de zomer van 2021 er anders uitziet. Als u op vakantie gaat moet u dit aan ons vertellen. Of het nu in het buitenland of in Nederland is.

Inkomen lager door corona? Vraag de TONK aan!

Inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen de TONK aanvragen bij IJsselgemeenten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door corona.

Wist u dat… april 2021

Korte berichtjes en handige weetjes…

Zelfstandige en het coronavirus

Loopt u als zzp’er of ondernemer door het coronavirus opdrachten mis? Of gaan evenementen of projecten niet door?

Vraag de schoolspullenpas aan!

Stichting Leergeld geeft ook in 2021 de schoolspullenpas uit. De pas is € 50 waard. Uw kinderen kunnen er schoolspullen mee kopen bij de aangesloten winkels. U kunt hem tot en met 31 mei 2021 aanvragen.

Geldzorgen? Wacht niet, zoek hulp!

Kunt u de rekeningen niet meer betalen? Dan kunt u het beste snel hulp zoeken.

Problemen door toeslag kinderopvang

Heeft de Belastingdienst uw toeslag voor kinderopvang stopgezet tussen 2005 en 2019? En bent u daardoor in de problemen gekomen? Moest u geld terugbetalen?

Vind een baan in onze vacaturebank

In onze vacaturebank vindt u banen die we nu voor u hebben. Op dit moment ongeveer 20. We vermelden er hier een paar.

IJsselgemeenten gesloten

Op de volgende feestdagen zijn we binnenkort gesloten.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft geabonneerd op de Nieuwsbrief IJsselgemeenten.