Nieuwsbrief IJsselgemeenten nummer 26, juli 2021
• Balie en informatielijn tot 14.00 uur open
• Op Vakantie? Bespreek het vooraf met ons
• Wist u dat …juli 2021
• Uw kinderen kunnen meedoen!
• Bankzaken voor anderen
• Rob leerde lezen en schrijven
• Bijzondere bijstand
• Nog geen 27 jaar? Terug naar school!
• Niet tevreden? Vertel het ons!
• Vind een baan in onze vacaturebank
• Vaker een persoonlijk gesprek
• Rapport: u gaf ons een 7,3
• Proef met digitaal huisbezoek uitgebreid
• Baan op de tocht? Rijnmond Werkt Door helpt!
• Vind personeel met samen investeren in opleiding
De TONK uitgebreid!

Inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen sinds maart 2021 de TONK aanvragen via www.ijsselgemeenten.nl. De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen. Onlangs heeft het kabinet besloten de TONK te verlengen tot 1 oktober 2021. Daarnaast hebben de gemeenten besloten de TONK te verruimen.

Bevrijd van schulden

Floriske (37) voelt zich ontzettend goed en gelukkig. Zij is bevrijd van een groot bedrag aan schulden. Haar uitkering is niet meer nodig. Ze woont samen met haar vriend. Ze kan weer leven!

Balie en informatielijn tot 14.00 uur open

Sinds 1 juni zijn de balie en de informatielijn langer open. Uit onderzoek blijkt dat mensen ook graag in de middag willen bellen of langskomen. Bijvoorbeeld omdat ze ’s morgens werken. Daarom zijn de balie en telefoon nu tot 14.00 uur open. Dat was tot 12.00 uur.

Op Vakantie? Bespreek het vooraf met ons

Deze zomer op vakantie naar het buitenland? De berichten zien er beter uit. Door het coronavirus kunt u misschien niet naar ieder land. En moet u als u terugkomt misschien wel een paar dagen verplicht thuis blijven.

Wist u dat …juli 2021

Korte berichtjes die handig zijn om te weten.

Uw kinderen kunnen meedoen!

School, sport, uitstapjes… Uw kind doet graag mee. Dat kost vaak (veel) geld. Daarom is er extra geld voor gezinnen met minder inkomen. Hier kunt u lezen over de mogelijkheden. Veel gezinnen vragen het extra geld al aan. Als het nodig is, doet u dat ook. Zo doen ook uw kinderen mee!

Bankzaken voor anderen

Wilt u de bankzaken van iemand regelen die dat zelf niet kan? Bijvoorbeeld voor een familielid? Bespreek dit dan eerst met uw casemanager Inkomen.

Rob leerde lezen en schrijven

Rob werkte vroeger als stratenmaker. Dat vond hij leuk, want dan kon hij met zijn handen werken. Rob kon niet lezen en schrijven. Daarom hielp zijn vrouw hem daarbij.

Bijzondere bijstand

Soms heeft u door een bijzondere situatie extra kosten. Dit zijn dan kosten die niet iedereen heeft. Bijvoorbeeld voor rechtsbijstand, bewindvoering, betaling vaste lasten bij verblijf in een inrichting, reiskosten, uitvaartkosten, kosten voor schoolgaande kinderen, enzovoort.

Nog geen 27 jaar? Terug naar school!

Met een diploma heb je meer kans op betaald werk. Tot 27 jaar kun je nog studiefinanciering van DUO krijgen. Daarom is tot je 27e het volgen van een studie verplicht. Helemaal als je nog geen diploma hebt of geen werk kunt vinden met jouw diploma. In september starten weer veel opleidingen. Schrijf je op tijd in.

Niet tevreden? Vertel het ons!

Wij vinden een goed contact met u belangrijk. We willen u altijd op tijd informeren. Bijvoorbeeld over een aanvraag of een wijziging in uw uitkering. Als u een vraag heeft, willen we een duidelijk antwoord geven.

Vind een baan in onze vacaturebank

In onze vacaturebank vindt u banen die we nu voor u hebben. Op dit moment ongeveer 20. We vermelden er hier een paar.

Vaker een persoonlijk gesprek

In 2017 begonnen we anders om te gaan met mensen die door hun situatie slecht werk kunnen vinden. We spreken deze mensen vaker en over meer onderwerpen dan alleen de uitkering. We praten ook over persoonlijke dingen, zoals gezondheid, geld, relaties en wonen.

Rapport: u gaf ons een 7,3

Deze winter vroegen wij aan ongeveer 1300 van u: hoe tevreden bent u met onze hulp en service? Ook hebben we 13 klanten gesproken. We vroegen speciaal naar uw ervaringen tijdens corona. Het eindcijfer dat we kregen was een 7,3.

Proef met digitaal huisbezoek uitgebreid

Tijdens corona zijn we een proef gestart met digitale huisbezoeken via de smartphone. Daarmee onderzochten we het recht op een uitkering. De reden voor deze proef was dat door de coronaregels persoonlijke huisbezoeken (bijna) niet meer mogelijk waren. De ervaringen tot nu toe zijn goed. Nu is in de app een extra mogelijkheid toegevoegd: het videobellen.

Baan op de tocht? Rijnmond Werkt Door helpt!

Mensen die door de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen te verliezen, kunnen terecht bij het Regionaal Mobiliteitsteam. Dit gebeurt onder de vertrouwde naam Rijnmond Werkt Door.

Vind personeel met samen investeren in opleiding

Ook bij het Werkplein IJsselgemeenten geloven we in een leven lang leren en ontwikkelen. Veel mensen willen graag weer aan het werk gaan. Dat lukt dit in de praktijk niet altijd. Eén van de oorzaken is dat hun opleiding niet aansluit bij huidige vacatures. We kunnen samen investeren in de juiste opleiding.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft geabonneerd op de Nieuwsbrief IJsselgemeenten.