Nieuwsbrief IJsselgemeenten nummer 24, december 2020
• Santino werkt als administratief medewerker
• Door corona meer geld voor werkende jongeren
• Wist u dat … december 2020
• Uw kind 18 jaar! Wat moet u (samen) regelen?
• Zorgverzekering zonder eigen risico
• Training klantenservice online
• Voorzieningenfonds Krimpen ook voor volwassenen
• Geld terugbetalen? Regel het snel online!
• Nieuwe regels voor terugbetalen
• Priscilla vond een baan via onze vacaturebank
• Onze service in coronatijd
• Uitkering december vóór Kerst
• Fijne feestdagen
• Wij zijn dicht van Kerst tot Nieuwjaar
• Sterk door werk
• Rijnmond Werkt Door
Santino werkt als administratief medewerker

Santino (25) is sinds 1 oktober administratief medewerker bij Welzijn Capelle. Daarvoor had hij bij Welzijn Capelle al 2 jaar een werkervaringsplaats als baliemedewerker.

Door corona meer geld voor werkende jongeren

Wij willen (meer) werken aanmoedigen. Werkt u parttime naast uw uitkering? En heeft u minder loon dan een uitkering? Dan vullen we uw inkomsten aan. Daarbij kunt u een deel van uw inkomsten houden. Dit was niet zo voor jongeren tot 27 jaar.

Wist u dat … december 2020

Wist u dat u het aan ons moet doorgeven als uw inwonende kind met een studie start of stopt?

Uw kind 18 jaar! Wat moet u (samen) regelen?

Wordt uw kind bijna 18 jaar? Dan wordt uw kind zelf verantwoordelijk voor veel financiële zaken. Ook voor u verandert er veel. We zetten de dingen voor u op een rijtje. Dan kunt u samen alles op tijd regelen.

Zorgverzekering zonder eigen risico

Uw gezondheid is natuurlijk belangrijk. Een goede zorgverzekering daarom ook. Voor inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas met hoge zorgkosten is er het VGZ Rotterdampakket. Dit is een basisverzekering met een aanvullende verzekering en een vergoeding voor de tandarts.

Training klantenservice online

Al een paar jaar werken we op het Werkplein samen met VANAD. Dit bedrijf verzorgt voor veel bedrijven de online en telefonische klantenservice. Ze zijn hiervoor altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Iets voor u?

Voorzieningenfonds Krimpen ook voor volwassenen

Het voorstel was: Vanaf 2021 krijgen alleen kinderen nog een vergoeding uit het Voorzieningenfonds van Krimpen. Maar: de gemeente Krimpen besloot de regels voor 2021 nog niet aan te passen. Volwassenen kunnen in 2021 ook nog een vergoeding krijgen.

Geld terugbetalen? Regel het snel online!

Moet u geld aan ons (terug)betalen? Dan kunt u nu makkelijker en sneller een voorstel doen hoe u gaat betalen.

Nieuwe regels voor terugbetalen

Heeft u schulden? Dan moet u die terugbetalen. Maar u heeft ook geld nodig om van te leven. Dat staat ook in de wet. Het geld dat u nodig heeft om van te leven noemen we de beslagvrije voet.

Priscilla vond een baan via onze vacaturebank

Sinds juli hebben we op onze website een vacaturebank met veel verschillende banen. Priscilla was 1 van de eersten die hier een leuke opstap naar een baan vond. Op 16 november begon ze met het AanZet traject bij VANAD Academy. Na het behalen van de training krijgt ze een certificaat.

Onze service in coronatijd

We willen u en onze medewerkers beschermen tegen corona. Dus: we doen de dingen zoveel mogelijk zonder persoonlijk contact. Onze balie is 2 dagen in de week op afspraak open. Wij werken zoveel mogelijk thuis

Uitkering december vóór Kerst

Ook dit jaar betalen we de uitkering van december vóór de kerstdagen. Zo kunt u al uitgaven vóór de kerstdagen doen. Heeft u eigen inkomsten en hebben we die gegevens op tijd ontvangen? Dan houden wij daar rekening mee.

Fijne feestdagen

Alle medewerkers van de afdeling Sociale Zaken wensen u prettige feestdagen en een gezond 2021.

Wij zijn dicht van Kerst tot Nieuwjaar

Het gemeentehuis van Capelle en het Werkplein IJsselgemeenten zijn van vrijdag 25 december tot maandag 4 januari gesloten. In noodgevallen kunt u zich melden bij het sociaal team in uw gemeente.

Sterk door werk

Samen met sociale partners is Havensteder het project ‘sterk door werk’ gestart. Hiermee wil Havensteder mensen die moeilijk werk vinden een kans geven.

Rijnmond Werkt Door

Op bijna ieder bedrijf heeft het coronavirus grote invloed. Op verschillende manieren. Bij sommige bedrijven is te weinig werk en dreigen medewerkers hun baan te verliezen. Bij andere bedrijven of organisaties is juist een tekort aan medewerkers om de vraag aan te kunnen. Daarvoor is het project ‘Rijnmond werkt door’ gestart.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft geabonneerd op de Nieuwsbrief IJsselgemeenten.