Nieuwsbrief IJsselgemeenten nummer 23, oktober 2020
• Anton werkt in het groen
• Eerste online meet&greet succesvol
• Wist u dat …oktober 2020
• Onze service in coronatijd
• Social return heeft nieuwe spelregels
• Vraag aan: extra geld voor school
• Job Academie: werken kun je leren
• Rijnmond Werkt Door
• Aan het werk zonder problemen
• Door het wandelen komen mensen in beweging
• Zorgverzekering
• Wasan krijgt schuldhulp
• Energie besparen is geld besparen (deel 2)
• App helpt ons met huisbezoeken in coronatijd
• Is onze taal duidelijk?
Anton werkt in het groen

Al 3 jaar werkt Anton in het groenonderhoud. Eerst was hij gewoon medewerker. Nu is hij meewerkend voorman.

Eerste online meet&greet succesvol

Op 28 september was de eerste online meet&greet van het Werkplein. We wilden zo toch onze werkzoekenden met werkgevers verbinden in deze coronatijd. Elkaar persoonlijk ontmoeten is nu niet verstandig.  Daarom deden we het online en met succes!

Wist u dat …oktober 2020

Wist u dat wij uw vaste lasten, zoals huur, energie, water en zorgverzekering van uw uitkering kunnen betalen?

Onze service in coronatijd

We willen u en onze medewerkers beschermen tegen corona. Dus: we doen de dingen zoveel mogelijk zonder persoonlijk contact. Onze balie is 2 dagen in de week op afspraak open. Wij werken zoveel mogelijk thuis.

Social return heeft nieuwe spelregels

Als u een opdracht krijgt van een gemeente in de regio, vraagt de gemeente een tegenprestatie. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door iemand met een uitkering in dienst te nemen. Dit is de social return. In oktober 2019 zijn nieuwe spelregels social return vastgesteld.

Vraag aan: extra geld voor school

Bijna alle scholen sturen een rekening voor ‘extra’ activiteiten op school. Daarvan betaalt de school bijvoorbeeld het schoolreisje. Daarnaast moet u soms betalen voor een studiereis of is speciale kleding nodig (denk aan een overall, schort of sportkleding). Voor deze kosten kunt u extra geld aanvragen voor kinderen op de lagere of middelbare school of op het MBO.

Job Academie: werken kun je leren

Bij de Job Academie leren en werken jongeren in een bedrijf. Het idee van de Job Academie is simpel: Werken kun je leren. Het is bedoeld voor jongeren in het laatste schooljaar van het VSO (voortgezet speciaal onderwijs) of Praktijkonderwijs.

Rijnmond Werkt Door

Voor vrijwel ieder bedrijf in de regio Rijnmond heeft het coronavirus grote impact. Op verschillende manieren. Bij sommige bedrijven is te weinig werk en dreigen medewerkers hun baan te verliezen. Bij andere bedrijven of organisaties is juist een tekort aan medewerkers om de vraag aan te kunnen. Voorbeelden zijn de zorg, logistiek, distributie, supermarkten, food en de techniek.

Aan het werk zonder problemen

U ontvangt een uitkering van ons. Dat is altijd tijdelijk. Want we willen allemaal dat u weer snel werk vindt. Een nieuwe baan moet natuurlijk goed nieuws zijn. Toch is dit niet altijd zo. U krijgt in korte tijd met veel veranderingen te maken. U moet veel regelen. Dat is bij parttime werk, maar ook als u fulltime werk vindt. Soms geeft het meer stress dan dat u er blij van wordt.

Door het wandelen komen mensen in beweging

We hadden al een tijdje het idee om gesprekken niet aan een bureau, maar midden in de natuur te gaan houden. Door corona gingen we er mee aan de slag: gesprekken tijdens een wandeling.

Zorgverzekering

In Nederland moet iedereen een zorgverzekering hebben. Zorgverzekeraar VGZ heeft een zorgverzekering speciaal voor de inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas.

Wasan krijgt schuldhulp

“Ik had mezelf in de nesten gewerkt”, vertelt Wasan. “Ik was 18 jaar geworden. Ik kreeg zorgtoeslag, ik had een studielening bij DUO en ik had een creditcard. Vandaag aangevraagd, morgen in huis. Ik weet ook niet waarom ze je die zo gemakkelijk geven. Maar goed, ik had een half jaar lang een geweldig leven. Totdat alles werd geblokkeerd en ik niet meer kon pinnen. Toen heb ik schuldhulp gebeld.”

Energie besparen is geld besparen (deel 2)

Energie besparen is goed voor het milieu. En u kunt ook veel geld besparen. Bekijk de mogelijkheden in uw gemeente.

App helpt ons met huisbezoeken in coronatijd

Wij gaan soms bij mensen thuis op bezoek. We doen dat om te kijken of iemand (nog) recht heeft op een uitkering. We kunnen dan beter zien hoe de (woon)situatie is. Door corona waren we even gestopt met huisbezoeken. We kijken nu of we weer huisbezoeken kunnen doen. Dat doen we alleen als het echt nodig is.

Is onze taal duidelijk?

We willen u goede informatie geven over uw rechten, plichten en mogelijkheden als u van ons een uitkering krijgt.